Olej z pestek czarnej porzeczki Zobacz większe

Olej z pestek czarnej porzeczki

33,21 zł brutto

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 5 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 5 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 7,50 zł.


Nowy produkt

Olej z pestek czarnej porzeczki

Więcej szczegółów

2997 Przedmioty

Olej z pestek czarnej porzeczki – zimnotłoczony, nierafinowany.

Gdy poszukujesz łagodzącego, przeciwzapalnego i gojącego kompresu dla skóry.

 

Co to jest?

Owoce z czarnej porzeczki to bogate źródło witaminy C, witamin z grupy B, minerałów takich jak potas, fosfor czy żelazo.

Czarna porzeczka zawiera też szeroką gamę bioflawonoidów, w tym antycyjaniny i taniny, które są silnymi inhibitorami wolnych rodników, hamują działanie enzymów odpowiadających za procesy zapalne w skórze i wspomagające walkę z przebarwienia.

 

Skład i właściwości:

Nasz olej jest w 100% naturalny i nierafinowany, co oznacza, że posiada wszystkie swoje dobroczynne składniki i był tłoczony na zimno.

W swoim składzie olej z pestek z czarnej porzeczki zawiera dwa rodzaje kwasów tłuszczowych, unikalnych wśród olejów roślinnych tj. kwas gamma-linolowy (GLA) oraz kwas stearydynowy (SDA).

Jego delikatny skład sprawia, że nadaje się on do cery suchej, pozbawionej blasku, podrażnionej i wrażliwej. Ponadto jest pomocny w pielęgnacji skóry zniszczonej czy z egzemą.

Zamknęliśmy go w szczelnej, ciemniej buteleczce, co chroni go przed utratą właściwości. Dostępny jest w 2 pojemnościach: 30 i 50 ml.

 

Właściwości i zastosowanie w kosmetyce:

        świetnie wchłania się w skórę;

        wspaniale nawilża nawet najbardziej przesuszoną skórę;

        sprawdzi się przy skórze z egzemami, alergią i łuszczycą;

        odpowiedni dla wszystkich typów cery;

        polecany do cery trądzikowej;

        nadaje się do produktów dla dzieci;

        doskonała pielęgnuje i regeneruje skórę po opalaniu;

        sprawdza się również jako dodatek do kremów i balsamów po opalaniu, produktach do pielęgnacji włosów, kosmetykach dla dzieci.

 

Przeznaczenie:

Polecany dla skóry dojrzałej, wrażliwej, przesuszonej, problematycznej i pozbawionej witalności, a także dla osób z problemami skórnymi – atopowym zapaleniem skóry, łuszczycą czy egzemą. Wspomaga również leczenie trądziku młodzieńczego.

Zawarty w oleju kwasy tłuszczowe działają bakterio- i grzybostatycznie, przywracając prawidłowy skład flory bakteryjnej skóry.

 

 

15 innych produktów w tej samej kategorii: